21 november 2011

STACKARS NASSARNA

Satans pissebajs.

Istället för att sova har jag suttit och tittat igenom lite grisgrejer. Jag har skapat mig ett stort intresse för Sveriges grisproduktion och ligger nu i startgroparna för ett litet projekt som går ut på att få ut den kunskap jag har till andra människor. Det finns massor att läsa. Men så går man in på satans djurrättsalliansens griskampanj och blir så himla deprimerad. De har sedan 2009 lagt ut filmer och bilder på gårdar från stora delar av landet och har lyckats sammanställa det i en hemsida full av koncentrerat elände. Vår befolkning är uppdelad i tre lägen; de som är insatta och vill rädda svensk grisproduktion, de som är insatta och totalt vill såga svensk grisproduktion, och så den största gruppen; de som inte har en aning om något men som gillar både bacon och korv. Djurrättsalliansen placerar jag i andra lägret. Jag ser att de gjort försök att skaffa sig reella fakta men har man inställningen att något är skit så kommer det alltid se ut som skit hur man än vrider och vänder på det. Frågar man dem om "det inte är bättre att köpa svenskt än utländskt kött?" får man svaret att "ursprungsland Sverige behöver inte betyda att det är svenskt kött". Hade man frågat mig samma fråga hade jag naturligtvis sagt att "JA, självklart är det bättre att köpa svenskt kött". Sverige har världens strängaste djurskyddslagar. Att de där människorna sedan har filmat material där grisarna ligger döda, är sårade och smutsiga och saknar strö kan bland annat bero på att grisnäringen är så körd i botten att den ligger och dödssprattlar själv. Så länge pappa Svensson köper den billiga danska fläskfilén för 64,90 kr kilot kommer visserligen familjens fredagsmys vara säkrat, men svenska grisbönder kommer inte ha en chans att komma på fötter igen. Tänk om någon 2009 hade åkt över till Danmark och filmat lite och släppt det till Aftonblaskan. Då hade Svensson stormat över det istället och valt det 2 kronor dyrare baconpaketet nästa gång. Svaret på frågan är inte, som djurrättsalliansen menar, att bli vegetarian, det handlar om att stödja Sveriges gröna näringar. Ju mer material de skaffar för att avskräcka oss, desto mer måste vi arbeta för att skapa sann förståelse. Självklart vill man ha friska djur som man kan äta med gott samvete, men när produktionen är så brutalt pressad som den idag är blir det svårt att hitta lösningar. Om man inte väljer att äta danskt förstås. Att man inte har resurser och ekonomiska medel till att förbättra sin uppfödning är inte konstigt om man tänker på att bönderna skulle behöva få in i snitt ca 30% mer i inkomster för att gå plus minus noll som det är nu. Det finns knappt någon vinst alls i att föda upp grisar i Sverige idag. Kom igen nu, KÖP SVENSKT. (Och kolla på köttmängden på kasslern och falukorven när du väl håller på. Och E250 är inte farligt, det skyddar bara mot Clostridium botulinum.)


1 kommentar:

Slafs.. sa...

W O R D ! !